Mars 2022

     ↑1120m    
Nesheimshorgi/Horganipen frå Medås
Kjempeflott ettermiddagstur til Horganipen via Høgahorgi. Kaldt i lufta, men sidan det knapt var eit vindpust hadde sola klart å tine opp snøen ned heile Nautastien og ellers i solvendte brattheng.
     ↑610m    
Eg og Jarand på ettermiddagstur til Stavaskar. Pga hardt skareføre bestemte me oss for å snu før topppen - og det var kanskje like greit, sidan eg hadde klart å legge att vottane i bilen... Men ein fin tur vart det, til tross for litt kalde fingrar.
     ↑720m    
Velkesfjellet frå Haugseåsen. Slusj i solvendte heng, men ellers skareføre.
     ↑420m    
Eg og Eva på trimtur bratt opp Gjerike til utsiktspunktet. Så baksing til knes i ein halvmeter våt snø over til Heiane og Tveito, slik at det vart ein fin (eller iallefall minnerik) runde.
        
Spekkhoggere på besøk i Hardangerfjorden     ↑1240m    
Nesheimshorgi/Horganipen frå Medås
Nydeleg vær og strålande føre. Fortsatte vidare til Horganipen - kanskje det finaste utsiktspunktet over øvre-Granvin. Så tilbake over Høgahorgi og i kjempeføre nedatt Nautastien.
     ↑910m    
Strutseggi (1137m) frå Liaset
Kom akkurat opp til siste 10 minuttene av solnedgangen. Slusjføre frå topp til botn og heilt jamnt snødekke ned den austvendte flanken.
     ↑1240m    
Oksen (1241m) frå Hamre
Eg og Audun starta turen direkte etter jobb i dag, med ski på sekk frå Hamre. Med ein halvmeter råtten snø i stien vart det ein tung og krevande start på turen, men det var fort gløymt i det me fekk ski på beina og sola kom fram. Varmt, fullstendig vindstille og nydeleg solnedgang i eit slør av dis og tåke. Og prikken over i-en var når Audun serverte kake på toppen!


     ↑2090m    
Horndalsnuten (1461m) x 2
To nedkøyringar frå toppen. Kjempeflott slushføre ned den sørvendte elvedalen mot Skykkjeset. Sol frå blå himmel i formiddagstimane, før det raskt skya til og vart flatt lys utpå ettermiddagen.

Carlos i fint driv nedover fjellsida

     ↑1300m    
Midtfjell (1255m)
Flott ettermiddagstur til Midtfjell. Vindfullt og avblåst på toppane men kjempeflotte forhold ned renna mot Stokkseldalen, der det vart ein ekstra runde. Vidare over Dosafjellet til Stokksel i siste rest av solnedgangen og i strålande føre.

Filma av Sigvor Djukastein Mala

     ↑1010m    
Oksen (1241m) frå Tjoflot
Guida tur til Oksen med ei sprek gruppe. Både vær og føre var langt betre enn venta i dag. Pudderføre øvst og slusj lengre nede.
     ↑1190m   16km  
Horndalsnuten (1461m) frå Skaftedal
Pudderføre opp mot toppen og slush lenger nede. Gjekk i tjukk skodde siste høgdemetrene mot toppen og måtte fram med GPSen fleire gonger for å finne att sporet.
     ↑430m    
Kveldstur frå Stokksel til Dosafjellet via Skaret.

     ↑130m   13,5km  
Joggetur t/r Hamre som oppvarming til måndagsbadet i fjorden. 9 grader i lufta og 6 grader i sjøen - det begynner å vårast!
     ↑1230m   15,5km  
Horndalsnuten (1461m)
Formiddagstur til Horndalsnuten frå Skaftedal. Møtte Audun på toppen. Me skrei i le for austavinden ned elvadalen mot Skykkjeset der det vart kakao-pause i hytta til Audun.
     ↑1030m    
Ingebjørgnuten (1210m) frå Stokksel
Guida tur til Ingebjørgnuten i kraftig austavind og snøfokk - men alle kom seg til topps! Nedkøyring til Stokkseldalen der me fant nokre lommer med fint føre.
     ↑600m   14km  
Kolingseggi (971m)
Rute: Lemme - Skjevlingen - Kolingseggi - Liaset - Lemme
I dag vart randoski bytta ut med fjellski. Kjempefin rundtur i nydeleg vær og tilnærma vindstille, og min fyrste fjellskitur på fleire år.

     ↑1270m    
Ingebjørgnuten (1210m) frå Stokksel
Kveldstur til Ingebjørgnuten via Verkedalsnuten. Måneskin og strålande slushføre - ein litt uvanleg kombo. Den milde vinden gjorde til at det hverken vart skare eller sugeføre, men perfekt slush frå Nonfjell og heile vegen nedatt til parkeringa!
     ↑820m    
Kristinuten (901m) frå Tunheim
Varmt i sola, kunne gå i kortarma ulltrøye opp til Jonstøl. Pudder øvst og slushføre i skogen.
     ↑1080m    
Kristinuten (901m) frå Tunheim
Med jobbdag i Ulvik var det fint å kunne nytte dei siste ettermiddagstimene i sola. Flott føre over tregrensa. Skrei fyrst ned vestflanken i retning Ulvik, og så nordflanken til Jonstøl i siste rest av kveldssola.
     ↑910m    
Eg og Audun på ettermiddagstur til Nesheimshorgi frå Medås (via Nautastien).
     ↑690m    
Ettermiddagstur til Smøreggi i nydeleg solnedgang
     ↑820m    
Velkesfjellet frå Haugseåsen.     ↑820m    
Velkesfjellet frå Haugseåsen. Perfekt pudderføre øvst og slush lenger nede.