Juni 2020

      ↑440m   17km
På diverse stiar og kjerrevegar i Ulvik (Åsen-Jobykse-Tunheim)

      ↑1040m   53km
Granvin - Bulko - Helgaset - Allmenningane - Folkedal.
Flott rundtur på det som kanskje er den finaste "høgfjellsvegen" på Voss, med svabergsykling, flytsti, grov sti og grusveg. Men og eindel knoting, med bæring av sykkel og kryssing av elver. Kvanndalselva var såpass stor i dag at den ikkje lot seg krysse der T-merkinga går (pga sterk straum). Heldigvis gjekk det an å komme seg over elva litt lenger oppe, men med vatn opp til livet, og sykkelen på slep. Alternativet hadde vert å snu, og dermed gått glipp av den artigaste delen av stisyklinga ned mot Helgastøl. Då frista det langt meir med eit ufrivillig "bad" i elva!
  
Formiddagstur til Seljenuten.

  
Tur frå Kvanndal opp sherpastien til Kvanndalsstølen, Lussandstølen og nedatt til Lussand. Flott tur i nydeleg sommarsvær!

      ↑1010m   42km
Rute: Over Angerskleiv til Ulvik. Tilbake om Ljono, Solsævatnet og Espelandsdalen.
Høg lufttemperatur og dermed eindel fluger og klegg som slo følge på deler av turen, så i dag vart det ikkje mindre enn fire avkjølande og oppfriskande bad langs ruta; Vatnasetvatnet, Ulvikafjorden, Espelandsvatnet og tilslutt Granvinsvatnet!

      ↑830m   27km
Kveldstur opp Krokavassvegen til Olastøl der det vart ein lang, god pause og eit avkjølande bad i Ormtjørn, med godt over 20 varmegrader i vatnet! Sykla om Bilde og stien til Nesheim på turen tilbake.

      ↑530m   24km
Opp Tveitovegen til Vetlavatnet og vidare til Vatnasete. Tilbake om Haugseåsen og på den fine stien ned til Hause.

      ↑520m   24km
Opp Vindalsvegen til Vatnasete. Tilbake om Maovatnet/Vetlavatnet og Tveito.

      ↑1090m   59km
Flåm - Klevavatnet (Rallarvegen)
Sykla Rallarvegen frå Flåm til enden av Klevavatnet, fram til der det var brøytt. Fortsatt er det full vinter vidare innover i høgfjellet med metervis med snø og islagte vatn. Flåmsdalen og Klevagjelet er kanskje på sitt aller flottaste no, med store fossar og elver i snøsmeltinga!

      ↑810m   41km
Samme rute som i går, men fortsatte vidare til Tveito og på stien ned til Kjerland. Så på sti frå Bilde til Nesheim på turen tilbake rundt Granvinsvatnet. Kjempefine forhold. Også dei fleste myrene har no begynt å tørke opp.

      ↑680m   24km
Opp Vindalsvegen til Angerskleiv. Tilbake om Maovatnet/Vetlavatnet og Hause.

      ↑870m   30km
Rute: Haugseåsen - Angerskleiv - Ulvik (Den grøne kafe) - Ljono - Solsæ - Bergo - Haugseåsen
Flott rundtur over gamle postvegen til Ulvik. Tilbake om Solsæ og Bergo. Tidspunktet for å sykle denne turen no kan knapt bli betre; med snøkledde fjell, glitrande fjordar og mektige elver og fosser no i snøsmeltinga! Og ikkje ein einasta mygg eller fluge som irriterer..

      ↑1080m   16km
Onen (1620m) frå Austdalsvatnet
På Osafjellet er det fortsatt full vinter, og frå Austdalsvatnet (ca 850m) kunne me starte rett på ski i fleire meter med snø. Tung, våt snø spesielt i sørvendte hellinger, så på turen tilbake valgte me det som er å oppdrive av nedkøyringar nordvendt. Litt variabelt føre, og med stigande temperatur i vente blir det nok ei god stund til neste tur med ski på beina for min del.


      ↑1490m   17km
Flott junikveld og rundtur etter jobb; Hamre - Seljenuten - Oksen - Nuten - Hamre. Til fots frå Hamre til Seljenuten og så vidare på ski frå Middagsnuten til Oksen. Fyrst ei nedkøyring i Oksebrekkene, så nordflanken mot Nuten (kunne skri nesten heilt ned til stølen på ca 600moh der stien mot Hamre starter). Perfekt kveldsslusj og knapt antydning til sugeføre!

7,5km
Eg og Sigve på stirunde og joggetur i Bømoen.

      ↑620m   12km
To rundar i stien som går ned frå toppen av traktorvegen frå Nesheim til Bilde. Knusktørr sti i skogen.

      ↑1020m   39km
Flott kveldstur over gamle postvegen Granvin - Ulvik, rett før regnet kom for fullt. Sykla om Bergo på turen tilbake over fjellet. Eit par snøfenner langs stien ned mot Ulvik, men dei fleste var såpass små at dei var fullt mulig å sykle rundt.