2016

Havås-Nesheimhorgi

 Tjukk skodde, lite snø og utfordrande føre på toppen men fint slusjføre vidare ned Nautastien og i ferskt scooterspor nedatt vegen til Havås.


Stokksel-Nonfjellshytta

Julestormen "Urd" har på kort tid omgjort Nonfjellsskogen til eit pudderparadis! 20cm tørr nysnø i skogen og to nedkøyringar frå Nonfjellshytta(800moh). Det snøa så tett på den siste turen at spora frå den fyrste knapt var synleg. Vindfullt over trengrensa, men lunt og fint i skogen.
Nede att i Granvin sludda og blas det som verst -kontrasten kunne knapt vore større.

Gopro-foto:


Stokksel - Nonfjellshytta

Puddertur mellom graut- og pinnakjøtmiddag. 30cm nysnø og julekortstemning i Nonfjellsskogen!


Mykdalen

20cm nysnø og perfekt pudderføre i Myrkdalen. Gjekk ein tur opp til toppen av Kari Trå-trekket, og ein tur til Storhaugen.


Myrkdalen - Finnbunuten

Kveldstur til Finnbunuten (1358m). På veg mot toppen kom og gjekk skodda og eg fekk brått "nærkontakt" med ei einsleg fjellrype rett før toppvarden. Lettare forvirra og blenda av ljoset frå hovelykta var den nær ved å treffe meg i det den letta..


Stokksel-Ingebjørgfjellet

Formiddagstur til Ingebjørgfjellet, til fots. Elendige snøforhold heilt til topps så lot skiene ligge att i bilen.


Myrkdalen

Gjekk til toppen av Kari Trå-trekket. Der snøa det så tett at det ikkje var nokon vits i å fortsette vidare. Skodde og 5cm våt nysnø på toppen... ellers dårleg vær og føre.


Myrkdalen - Finnbunuten

Kveldstur til Finnbunuten frå Myrkdalen. Me gjekk stort sett i lett yr, tett skodde og plussgrader heile vegen. Heller ikkje heilt øvst var det pudder. Uansett, regnet gav seg.. og me fekk bra slusjføre i løypene frå Kari Trå-trekket og heilt ned!


Olastøl - Sauanuten

På "superfullmånetur" til Sauanuten/Stavaskarsnuten. Minimalt med snø fram til Stavaskar (ca 900moh).. men OK vidare oppover. Fantastisk flott kveld!


Solsæ

Flott kveldstur innover til Solsæ. Månen var synleg rett over tretoppane innover skogen og ga eit flott ljos over Vassfjøro og fjellene rundt!


Liaset-Olsskavlen (kveldstur)

Starta litt seint, så stod ikkje på toppen før i 23-tida. Flott skin frå halvmånen.. mildt(til å være heilt stjerneklart) og etterkvart fullstendig vindstille.  Glassert og isete frå Stavaskar og opp til Olavsbu.. så stålkantane fekk virkelig prøvd seg på turen ned.


Bilete frå samme turen, 4.des 2014: http://turogfoto.no/foto-blogg/545-olsskavlen-maneskinstur


Liaset-Stavaskarsnuten

Etterlengta tur i sol og dagsljos! Når ikkje føret spelar heilt på lag er det iallefall bra at vær og stemning er på topp.


Liaset-Strutseggi

Avblåst og isete mot toppen, så snudde litt før. Lenger nede låg det 10-15cm fin nysnø!


Liaset-Stavaskarsnuten

Knallhardt og isete, men bra med snø heile vegen opp og perfekt såle for snøen som er meldt dei neste dagane.


Hamre-Oksen

Ettermiddag-/kveldstur frå Hamre til Oksen. Stjerneklart og vakkert.


Ingebjørgfjellet (kveldstur)

Etter gårsdagens pudder- og silkeføre til Ingebjørgfjellet hadde me forhåpningar om det samme føret i kveld, men plussgrader og lett regnvær gjorde sitt til at me måtte ta til takke med slusjføre, litt mindre snø og eit par nye riper i skiene. Uansett ein flott tur!


Stokksel - Ingebjørgfjellet (kveldstur)

Fleire parti med flott silkeføre øvst og 40/50cm pudder nedanfor tregrensa! 


Breidalen i Jordalen

Flott helg i vakre Breidalen (Jordalen)! Nysnø, pinnakjøtmiddag, skitur og nokre nye riper i skiene..


Stokksel-Nonfjell-Verkedalsnuten

40cm nysnø og veldig flotte forhold i Nonfjellsskogen. Avblåst mot toppen.


Liaset-Strutseggi

Sesongens fyrste pudder- og hovelykttur! Omlag 30-40cm med tørr nysnø.. og alt har komme i løpet av det siste døgnet. Flotte forhold!


Solsæ

 Hodelykttur med fatbiken innover til Solsæ. Stjerneklart og iskaldt...


Hamre-Seljenuten


Onen, Osafjellet

Nok ein nydeleg vinterdag! I dag låg det strøken stålis på Kvilingavatnet, noko som korta inn lengda på turen opp.
Det perfekte pudderføret tidlegare i veka hadde forsvunne fullstendig. Iskald vind oppover mot toppen, og heller ikkje spesielt mykje varme å hente frå sola. Likevel bra føre i "renna" på veg nedatt.

Solsæ

Vinterens fyrste tur med fatbiken! Eit par cm med nysnjo innover til Solsæ.. og såpass kraftig medvind på turen tilbake at det knapt var nødvendig å trø..

Osafjellet, Onen

Ein dag som vanskeleg kan beskrivast med ord. 5-10cm fjørlett nysnjo låg uåpvirka av vind heile vegen frå Osafjellsvegen (frå ca 1000moh) og til toppen av Onen.

Stokksel-Ingebjørgfjellet

Flott tur i 5-10cm nysnø opp til Ingebjørgfjellet. Rett før Nonfjell fekk me sett rundt 10 reinsdyr som stod fint lina opp like ved stien!

Holmaskjerbu (Folgefonna)

Kveldstur til Holmaskjerbu frå Odda. Kom opp til ein fantastisk solnedgang over Folgefonna. Nedatt dagen etter i solskin, klar luft og ikkje eit vindpust. Sporlogg

Horndalsnuten frå Skaftedal

Flott rundtur frå Skaftedal til Horndalsnuten. Nedatt om Modalsvatnet og Dalset. Frosne myrer og tørre stiar inn mot Skykkjeset. Sola (og varmen) kom omsider fram i det me nådde toppen!

Bjotveit - Bjotveitdalen - Vatnasetevatnet

Gjekk opp Bjotveitdalen og overnatta i telt på austsida av Vatnasetevatnet, rett ved majestetiske Storeflåtten.


Gråsidetoppen frå Gjelle

Knusktørre stiar over tregrensa. Varmt og vindstille til og med på toppen.