Mars 2013

Honndalsnuten


30.03.2013


Olastøl og Frigardsli


Stavaskaret

Fin ettermiddagstur frå Liaset til Stavaskaret. Sol fra knallblå himmel og tilnærma vindstille, men påskeslusjen har latt vente på seg.. Hard skare fra Olastøl og vidare opp.


Lønahorgi

Tur frå Bavallen til Lønahorgi. Gjekk "utforløypa" opp til Horgaletten og vidare til toppen. Til tross for litt kald trekk varma sola godt på toppen.


Nesheimshorgi

Tur frå Såkvitno til Njuk og vidare via Vatnadalane til Nesheimshorgi (1133m). Retur til Havås.


Velkje - Velkjesfjellet - Kvasshovden

Ettermiddagstur til Kvasshovden frå Velkje. Dårlig føre heile vegen. Avblåst og skarete.. og kald vind på toppen. Men flott føre for hunden, som gjekk lett oppå skaren og såg ut til å stortrivast.


Ingebjørgfjellet

Målet for turen i dag var Oksen 1241 moh. Me starta frå Stoksel og gjekk vidare mot Nonfjell, men pga sterkt økande vind valgte me å heller gå til Ingebjørgfjellet. Nedfart i flatt ljos men bra pudderføre mot Dalsete.


Olastøl


Ingebjørgfjellet og Disk

Etter gårsdagens snøfall hadde det no lagt seg eit 3-4cm tjukt teppe av snjo på skaren. Flott føre i fjellet og sol frå skyfri himmel. Alt låg tilrette for ein flott tur.

I dag gjekk turen frå Stoksel til Ingebjørgfjellet og ned østsida mot Dalsete, deretter vidare til Disk og Midtfjell. Nedkøyringa frå Disk med utsyn mot fjorden - i ettermiddagssol og nysnjo - utruleg flott! Tilnærma vindstille på toppane.

Sporlogg


Velkesfjellet


Strutseggi/Reinsgrønut

Tur til Strutseggi og Reinsgrønut med Linda og Ingrid. Me gjekk frå Liaset til Olastøl og i retning Stavaskar, deretter vestover mot toppen av Strutseggi (1137m). Flott nedkøyring med nokre cm pudder og lett slusjsnjo. Tilnærma vindstille på toppen!
Me rakk ein ekstra tur med nedkøyring frå Reinsgrønut rett før sola gjekk ned. Flott dag og flott føre!

Sporlogg


Liaset - Olastøl - Stavaskarsnuten

Tur frå Liaset til Olastøl og vidare i retning Stavaskarsnuten. Fulgte eit opptråkka spor som gjekk vidare mot Olsskavlen, men snudde rett før oppstigninga mot Stavaskarsnuten - der det begynte å bli veldig avblåst. Nydeleg nedkøyring heile vegen, med nokre cm pudder. Sola hadde og gjort sitt til at det var blitt antydning til slusjsnjo vidare ned mot Liaset.

["No memorycard found".. gløymde å sette i minnekortet i kameraet før turen..]


Ingebjørgfjellet (frå Stoksel og Dalsete)

Tur frå Stoksel og inn til Dalsete, deretter opp ryggen av Ingebjørgfjellet og til toppen. Sol frå blå himmel, men kald vind siste del av ruta. Skarete og avblåst dei fyrste 2-300 høgdemetrene ned, men nokre cm pudder oppå skaren og fin nedkøyring etter det.


Groheller

Tur til Groheller frå Haugseåsen. Knekkebrød-skare frå Vatnasete til Groheller, noko som gjorde det vanskeleg å svinge sjølv med breide fjellski.. men alle var einige om at det var ein fin tur!