31.03.2014 - Tjoflot, Vindhovden, Oksen

Med ski og sekk liggande klar i bilen gjekk turen til Tjoflot og Oksen etter jobb. Når vær og føre er så flott som no, så må det berre utnyttast. Om ikkje mange vekene (kanskje rundt påsketider) er truleg snøen smelta vekk frå Vindhovden(559 moh) og vidare eit stykke opp mot Oksabrekkene.

Turen gjekk til fots frå parkeringsplassen ved Tjoflot til Vindhovden, deretter var det på med skiene og i flott føre vidare opp til Oksen. Litt skare enkelte stader, men ellers eit mjukt og fint slusjlag opp dei bratte Oksabrekkene. Fullstendig vindstille og god sikt i alle himmelretningar og innover fjordane. Vart sittande på toppen ein halvtimes tid før første nedkøyring i retning mot Oksetjønn, men valgte å snu halvvegs då det var skarete og ganske ujamnt/dårlig føre.
Deretter oppatt til toppen, i retning (motsols) ned Oksabrekkene i eit nydeleg slusjføre! Av med sekken, for så å ta ein ny tur opp brekkene til toppen og ein siste nedkøyring akkurat i det sola var på veg bak fjellene, litt etter kl 20. Følelsene av å køyre ned i slusjføre i så flotte omgivelsar, med fjordutsikt og solnedgang, kan (nesten) ikkje beskrivast..